"Jag tror du pratar med fel person, du."

ÅH jag måste berätta om min otroliga snålhet. Ni ser, det var håltime på franskan. En spanskagrupp hade också hål, nämligen den som Vendela och Erik såkade vara med i.
Så jag, Vendela, Anna, Erik o Christoffer satte oss och pratade vid ett bord. Erik hade förut kastat en enkrona som Christoffer fångade, men jag tyckte den borde varit min så jag överföll Christoffer och lyckades på något vis få tag på kronan i hans tröjärm. Men det var inte allt.
Erik hade två kronor kvar, varav jag och Vendela ville ha dem. Så Erik sa; den av er som fångar den först får den!
Vi båda var beredda på att han skulle kasta den uppför trappan, men han släppte den rakt ner, och jag hann då reagera och kastade mig på kronan och tog den. Samtidigt råkade jag mosa Vendelas fingrar. EHEM
Sedan hade han en krona till. Den lade han på ett trappsteg och eftersom jag är längre nådde jag upp till den före Vendela, hehe så jag fick alla tre kronor.
Jag visade sedan mitt fynd för de alla, tre hela kronor, wow. Alla var väldigt imponerade.
Plötsligt tog Christoffer fram ett kvitto på 13 spänn. Jag och Vendela såg att han hade köpt en poster, så vi sade: "Kom, vi springer hem till Christoffer, tar hans poster och lämnar tillbaka den till affären så fär vi 13 kronor att dela på!"
Vi började springa vägen mot hans hus, men sprang istället runt skolan och in i en annan ingång så de inte skulle se oss. Sedan tog vi våra saker och sprang in i ett grupprum och väntade tills vår lektion började, så vi skulle lura honom att vi sprang hem till honom! Haha, inte för att jag tror han gick på det, men kul var det.

Mariecity åh skumtomtefudge

Ja, nu sitter jag här, framför en bärbar dator i the Hallbäck's kök. Jag väntar på att omröstningen på idol ska börja. Julia är fortfarande på nån utbytesgrej i Danmark o kommer hem i natt typ klockan fyra HA HA jag slår vad om att hon kommer babbla (alltså, gå i sömnen o säga något för att sedan peka på x-boxen o gå o lägga sig)!
Och Madde har såklart bakat typ 7 sorters julgodis eller något, polkabräck, jordnötsbräck, nåt som ser ut som marknadsfudge, rocky road, limechoklad, skumtomtefudge, skumtomtefudge med polka, knäck och kanderade apelsinskal. Okej, det var 9, men sak samma!
Skumtomtefudgen var gjord på skumtomtar och vit choklad. Så ni kan tänka er, det räckte med en tugga och sen BAEM död. Men det var gott.
Tydligen var jag inte ensam av att tycka att det var gott. Min hund aka Lassie är i perfekt soffbordshöjd och vad hade vi gjort om inte det var att glömma fudgen på en tallrik på bordet. Det gick några minuter och sedan hörde vi ett slafsande ljud och fatet var rent.
Mjaa om Lassie klarade att äta en halv Paradis-ask klarar han nog några fudge och bräck. EHUMEHEH :$


Amber 6/12 ~ Träning på volt

Här kommer ett inlägg om mitt ridpass i tisdags, har haft mycket prov så inte kunnat blogga.
Jag som hade sett fram emot ett barbacka dressyrpass på Gibson, men när jag kom tilll stallet visade det sig att jag skulle ha Amber, den skumpigaste hästen. Det kändes inte direkt unnderbart med tanke på att förra gången jag red barbacka på henne ramlade jag av, så jag bestämde mig för att inte rida barbacka.
Men men, mitt mål var iallafall att sitta kvar.
Vi började rida fram själva. Hon kändes jättepigg och ganska uppmjukad så jag tränade mest tempoväxlingar och typ skritt - trav - halt - trav - skritt - trav - halt - skritt - halt - trav - skritt - trav ja du fattar. Hon sprang på bra och verkade allmänt on.
Sedan gick vi in på stora mittvolten och galopperade hästarna. Amber var väldigt het och stark, jag försökte hålla in henne men det gick inte så bra (hon var superstark) så jag satsade mest på att ta ut voltspåret men då försökte hon bara sprnga om hästen framför. Inte speciellt lyckat. Men det gick faktiskt bättre efter en stund, fast hon var fortfarande superpigg.
Vi skulle träna på volterna idag, det blev för det mesta öka och minska volten. Det gick superbra, hon gick duktigt på den lilla volten och var inte alls bråkig!
Hon var skumpig också, men inte så farligt faktiskt fast jag fick riktigt ont i benen...
Sedan tog vi en liten paus, då gjorde jag några skänkelvikningar på volt vilket även det gick bra!
Amber var jätteduktig i tisdags, väldigt pigg bara men det var kul :D
Är supernöjd med ridpasset! c;
Amber

Dag 3

Dag 3 – Min favoritårstid och varför.



Sommar, jag älskar sommaren, den är underbar! Soliga dagar, man måste inte ha en massa jackor och tröjor, sommarsemester, ingen skola, värme, bad, allt är underbart förutom mygg!

Svar till Malla:

Malla om Julshowen: Men Hedda då jag trodde att det var jag som var vandalin... Men det verkar som att vi kan ge någon annan den tilteln. ;)
Nee skoja bara Stackare :/
Svar: Hahah du är Vandalin... Jag är isf Vandaledda hihi :P

Julshowen

Ja, det var idag på det stora datumet 4 december aka andra advend som ridskolan arrangerade julfest. Och självklart klantade jag mig.
Allt började med att jag inte hade nåhot lucialinne, men som tur var åkte mamma i morse och köpte ett, det kan ju vara bra att ha vid vissa andra tillfällen också, hon hade även inhandlat ett datumljus men den delen kommer vi till senare.
Tyvär kom både hon och jag sent, så jag fick stressa så jag dog. Men jag tänkte att det borde ju gå ändå, jag hinner.
Då hade jag fått tre sms av Hanna där det stod: Kom till stallet så fort du vaknar, ring mig när du ser detta, m.m..
Då sa mamma att Luciatåget var först ut.
Då var klockan 10.52. Det började 11.
Då upptäckte jag att jag inte hade något plastljus med mig.
Då tänkte mamma parkera på ängen i geggan.
Då fick jag ett nervöst sammanbrott och hatade sitt liv. Som tur var parkerade hon inte där.

Men tillbaka till plastljuset som inte fanns. Mamma föreslog att jag skulle ha datumljuset utan att tända det. Jag skulle väl bli utmobbad men okej.
Jag tog ljuset, Lucialinnet, mina två koftor eftersom jag inte visste vilket lag jag skulle vara i stafetten, och sprang. Men jag tappade ljuset. Och lucialinnet. Det var gegga ute. Det var inte kul.
Där mötte jag Hanna som sa att Luciatåget är sist.
OH GREAT!!!!!! var min första tanke. Kul, stressat sönder min själ för inget.

Men, julfesten var kul annars. Jag vann ett paket, vilket vi också kommer till senare. Det var hoppning, uppträdanden, dressyr, tömkörning. Men tyvärr var stafetten inställd, synd, jag som hade min handväsktröja på mig (Emma o typ Petra kanske, fattar) och jag var verkligen taggad. Aja, sådant händer.
Vi skulle nu byta om till Luciatåget, jag krånglade på mig Lucialinnet och krånglade med glitter och allt. När jag äntligen var färdig, och Emma sagt att att min illröda kofta syndes igenom sa Viktoria: Du har ju Lucialinnet bakofram...
Så jag fick alltså försöka krångla av mig det och i all min hast råkade jag välta en tom flaska med julmust som gick i kras. Varför alltid jag!!!
Medan Emma sopade så bytte jag om. Men jag tror faktiskt att jag hade det bakofram ändå, vilket jag upptäckte när jag skulle gå in...
Men, jag tog mitt otända datumljus, fast Amanda hade inte heller ljus med sig så jag skippade det *phew*

Sedan, efter Luciatåget var det slut och jag åkte hem och öppnade paketet jag vunnit på lotteri. Och vad var det första jag såg om inte... En kartong med pastasås. Tomat och basilika-pastasås.
"Snälla, låt det vara ett skämt, jag ber, låt det vara ett skämt" tänkte jag. Ärligt, pastasås?
Lyckligtvis kom jag senare på att jag borde öppna förpackningen. Inuti låg det bubbelplast, dvs ingen pastasås. Woho
Och där hittade jag även ett urgulligt tomteljus :)

Där slutar min spektakulära berättelse om Hedd och hennes andra advent.


Dag 2

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Axl

Dag 1

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig. 

1 Jag är väldigt lätt irriterad

2 Jag har världens mest varierade musiksmak

3 Jag är beroende av Guns N' Roses

4 Ibland är jag rädd för att somna eftersom jag alltid drömmer hemska, riktigt hemska mardrömmar så jag håler mig vaken med hjäp av godis, böcker och min iPod

5 Jag är otroligt självkritisk

6 Jag är typ den blödigaste som finns, efter ca 15 minuter i Titanic hade jag bölat typ 4 gånger

7 Ibland drömmer jag om att jag bodde i New Dogy (Animal Crossing) jag vet jag är en tönt

8 Jag hatar att laga mat och baka, jag gillar bara att äta den sedan

9 Varje gång jag är i stallet tappar jag bort någonting, som t.ex. min jacka med mitt busskort i

10 Jag har en tendens att skämma ut mig

Estrella 2/12 ~ Skänkelvikningar

Vi började rida fram hästarna självständigt. Det var så länge sedan jag red Stella, så jag var beredd på att hon skulle tjura, sega och springa sin väg så jag flög som ett suddigum genom luften och landar på ett lingon.
Men nej!
Estrella lyssnade jättefint på mina hjälper, framåt och broms. Hon kändes absolut inte seg, möjligtvis lite nedstämd :c
Jag tränade mest tempoväxlingar, både i skritt och trav, hon lyssnade bra på det och blev superpigg!
Jag gjorde samma sak i galoppen, det gick jättebra.
Vi började sedan med övningen som var skänkelvikning. Det gick inte lika jättebra.
Det kändes som om jag försökte få en påse potatis att korsa benen och förflytta sig mot mitten :l
Men det gick ändå bättre och bättre! :)
Några steg fick jag till bra. Jag är sådär nöjd, inte helt, men nästan nöjd.
Hon kunde trava fin på en volt, liten också (ibland), utåtställt, galoppera på volten utan att bråka! Bara det gjorde mig lite gladare!
Nu ser jagg verkligen fram emot nästa lördag. Då är det hoppning. Jag älskar att hoppa med Stella. Speciellt omhoppning :D Hon får typ världens adrenalinkick!
Veckan efter det sa Eson att vi skulle hoppa barbacka, nu hoppas jag verkligen på det!
Jag har saknat min Essi D': <3
Bild från när jag och Stella hoppade i sommarhagen i somras c': <3

RSS 2.0